Om oss

Teoretiskt kunnande

Vi har ett gediget teoretiskt kunnande i människans beteende, behov och attityder, sprungen ur psykologi, semiotik och etnologi som bottnar i ett glödande intresse att gå bortom den linje där traditionella marknadsundersökningar slutar.

Vi går beyond

Där traditionella undersökningar slutar, börjar Beyond. Med målet att ge insikter bortom den rationella, logiska konsumenten och fokusera på den känslomässigt drivna konsumenten.

Insikter på djupet

Beyond Research samlar ett team av medarbetare vars specialistkompetens grundar sig i psykologi, antropologi, semiotik och etnografi – kunskap som bygger insikt och ger förståelse på djupet och beyond.

Våra tjänster

Varumärkesanalys
Målgruppsanalys
Utvärdering och konceptutveckling
Semiotisk analys

Varumärkesanalys

Vilka funktionella och emotionella värden laddar varumärket idag? Och vilka värden ska ladda varumärket i framtiden för att det ska bli optimalt intressant för målgruppen? I vår undersökning tar vi fram uttrycken i begrepp, symboler och bilder. Analysen visar hur varumärket går beyond sina konkurrenter.

Målgruppsanalys

Vilka består målgruppen av? Vilka drivkrafter har dessa personer? Våra djupa och alltid mycket målande målgruppsanalyser ger er svaren.

Utvärdering och konceptutveckling

Frågor som fokuseras är bland annat: Hur uppfattas konceptet? Vad är konceptets styrka och svaghet? Hur väl stämmer konceptet med affärsidé och varumärkesplattform? Hur kan konceptets konkurrenskraft stärkas?

Semiotisk analys

Semiotik är läran om tecken, symboler och ikonernas inneboende mening. Semiotisk analys besvarar bland annat: Vilka signaler sänder konceptet? Vilka signaler sänder konceptet i relation till konkurrenter? Vilka signaler bör adderas eller tonas ner för att kommunikationen ska signalera önskade värden?

Hanna Holländer

Research Director/CEO

+46 70 286 62 97 hanna@beyondresearch.se

Mirja Larsson

Research Manager/Partner

+46 70 525 38 85 mirja@beyondresearch.se

Seta Stålberg

Senior Consultant
Strategist/Founder

+46 73 545 52 19 seta@beyondresearch.se

Lena Mattsson Axman

Research Manager

+46 73 053 41 13 lena@beyondresearch.se

Amanda Lundqwist

Junior Researcher

+46 72 442 82 81 amanda@beyondresearch.se

Besök oss!

Vi sitter mitt på Södermalm i Stockholm, ett stenkast från Södra station. Här har vi rum för fokusgrupper och djupintervjuer. Kom gärna förbi och se hur vi har det – vi bjuder på kaffe.

Hitta hit

Vill du delta i en av våra undersökningar?
Läs mer och anmäl intresse